Sevgili öğrenciler,

Günümüzde sağlık hizmetlerinin etkili bir biçimde sunulması, sağlığın farklı alanlarında eğitim görmüş olan, hekim, hemşire, fizyoterapist, diyetisyen, perfüzyonist ve odyometrist gibi profesyonellerin, ekip halinde çalışmasıyla mümkün olabilir. Sağlık alanında ekip halinde çalışma gerekliliğinden dolayı, sağlığın farklı alanlarına yönelik eğitim sunan programlara büyük bir ihtiyaç doğmaktadır. Bu ihtiyacın bölgemizdeki yansımasının bir sonucu olarak Harran Üniversitesinde 2016 yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. Üniversitemizin en genç fakültesi olan Sağlık Bilimleri Fakültesinde; Hemşirelik, Perfüzyonistlik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik olmak üzere 4 bölüm bulunmaktadır. Şu an aktif olarak Hemşirelik Bölümünde hem lisans hem de yüksek lisans eğitim-öğretimi yapılmaktadır.

Fakültemiz ve Üniversitemiz tarafından sizlere sunulan eğitimsel, bilimsel ve sosyal etkinlikleri en iyi şekilde değerlendirmek sizlerin sorumluluğundadır.

Fakültemiz mezunları, koruyucu, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinin yürütüldüğü kamuya ait veya özel kuruluşlarda ve üniversitelerin eğitim kadrolarında çalışabilmektedir. Gelecekte sizleri ülkemizin sağlık kurumlarında çalışan bir sağlık neferi, ya da Sağlık Bilimleri Fakültelerinin akademik kadrolarında birer eğitim neferi olarak görecek olmanın mutluluğunu ve onurunu şimdiden Fakülte olarak yaşamaktayız.

Eğitim öğretiminizin daha iyi olması için her zaman istek, öneri ve yapıcı eleştirilerinizi öğrenci temsilcilerimize, akademik ve idari personelimize iletebilirsiniz. Dört yıllık Fakülte eğitim öğretim programı sonrası kazanacağınız, profesyonel hemşire unvanını almakla beraber, amatör ruhunuzu asla kaybetmeden, daima birey için, toplum için, ülkemiz ve dünya için daha iyisini yapmak adına, çalışınız.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılının hayırlı ve uğurlu olması temennisi ile hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Zehra YILMAZ

Haftalık Ders Programı
Üniversiteyi Gez
YÖK