Fakültemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile Hemşirelik bölümü 3. sınıf öğrencilerine 7-8 Mart 2018 tarihinde “Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı” eğitimi verildi. Eğitim süresince öğrencilere anne sütünün önemi, emzirmede karşılaşılacak sorunlar ve danışmanlık becerileri konusunda bilgiler verildi.

Etkinliği organize eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hülya KARATAŞ; anne sütünün mucize bir besin öğesi olmasına rağmen ülkemizde anne sütü verilmesinin istendik düzeyde olmadığını, düzenlenen bu etkinlikle anne sütü verilme oranlarının arttırılmasına katkı sağlamasını beklediklerini ve etkinliğe 121 öğrencinin katıldığını bildirmiştir. Eğitim sonunda öğrencilere katılım belgeleri verilmiştir.

BOLOGNA