Akademik sıralamada Türkiye birincisi olan Haran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Yenişehir Kampüsünde basın toplantısı yaptı. Basın toplantısına Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşalın, Prof Dr. Zehra Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Selma Kahraman, Yrd. Doç. Dr. Fatma Ersin ve Yrd. Doç. Dr. Arzu Timuçin’in katımı ile gerçekleşti.

‘SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTEMİZİ KUTLUYORUM’
Yapılan basın toplantısında konuşma yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin başarısını kutladıktan sonra ekledi, Taşaltın: “Bir senelik kongre hazırlığında ortaya güzel bir kongrenin çıkacağına inanıyorum. Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri alanında Devlet Üniversiteleri sıralamasında 1. olmuştur. Akademisyenlerimizi kutluyorum. Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi, 21 – 24 Ekim 2017 tarihleri arasında, 1. Uluslararası, 4. Ulusal Kültürlerarası Hemşirelik Kongresini düzenliyor. 6 ülkeden 7 üniversitenin destek verdiği ve alanında ilk defa uluslararası boyutta düzenlenecek olan kongre için Sağlık Bilimleri Fakültemizi kutluyorum” dedi.
‘HEMŞİRELERİ BİR ARAYA GETİRMEK İÇİN’
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Yılmaz, Hastanın kültürünü dikkate alarak, saygı ve anlayış göstermek ve bu kültürün sağlığı destekleyici yönlerinden yararlanmak gerektiğini söyledi, Yılmaz: “Sağlık ya da hastalık kültürlere göre değişebilen kavramlardır. Sağlığın korunması ve hastalıkların tedavisinde kültürlere özgü uygulamalar yer almaktadır. Kültür, sağlık ve hastalığın dinamik bir etkenidir. Hiçbir birey içinde bulunduğu kültürden bağımsız davranamaz. Sağlık personelinin özellikle de hemşirelerin bu nedenle hem kendi kültürünü hem de toplumun kültürel özelliklerini iyi bilmesi ve değerlendirebilmesi halka istenen düzeyde sağlık hizmeti sunabilmesi, hizmetlerin sunulan kişiler tarafından kabul edilmesi, hizmetlere halkın katılımının sağlanması ve halka sağlık eğitiminin verilebilmesi açısından önem arz etmektedir. Hastanın kültürünü dikkate alarak, saygı ve anlayış göstermek ve bu kültürün sağlığı destekleyici yönlerinden yararlanmak, bireylerin kültürlerinden kaynaklanan sağlığı bozan ya da hastalığın iyileşmesini geciktiren veya önleyen bir durum varsa uygun müdahale yapılmak kültürlerarası hemşireliğin vazgeçilmez unsurlarındandır. Bu nedenle bu kongre ile akademik ve sahada hizmet sunan hemşireler bir araya getirilerek kültürlerarası hemşirelik ile ilgili kavram, kuram ve uygulamaların tartışılacağı bir platform oluşturulacaktır” açıklamasında bulundu.

Haftalık Ders Programı
Üniversiteyi Gez
YÖK
Dünya Sağlık Örgütü (WHO)