Aşılama her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtaran en başarılı, etkili ve düşük maliyetli sağlık müdahalelerinden birisidir. Aşıların aşı uygulanan bireyleri korumasının yanı sıra, bağışıklanmış kişilerin hastalığın toplumda dolaşımını engellemesi, aşı olmamış kişilerin de korunmasını sağlaması açısından önemi tartışılmazdır. Bağışıklama sağlıkla ilgili kazanımların yanı sıra, ekonomik ve sosyal kazanımlar da sağlar.
Aşıların üretim yerinden, bağışıklanacak çocuğa kadar koruyuculuk değerini yitirmeden uygun koşullarda saklanması, taşınması, uygun ve doğru şekilde yapılması çok önemlidir.Bağışıklama zincirinin her aşamasında hemşireler kritik öneme sahiptir ve salgınlarla mücadelede hep ön safhalarda çalışan sağlık sektörünün en önemli çalışanlarındandır.
Bağışıklamanın önemine dikkat çekmek ve hemşirelik öğrencilerin bu konudaki farkındalıklarının arttırılması adına 24- 30 Nisan Dünya Aşı Haftası kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı olarak fakültemizde ‘’Bağışıklamanın Önemi ve Şanlıurfa’da Bağışıklama Hizmetleri’’ semineri Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Muharrem Öncül ve Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Hacer Devran Enginoğlu katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK
SAĞLIĞIN BAŞI AŞI
 
 





 
 
 

FAKÜLTEMİZ TANITIM FİLMİ

TS EN ISO 9001:2015 BELGESİ

2024-2025 AKADEMİK TAKVİM

HARUZEM

BOLOGNA

      

ÖĞRETİM ELEMANLARININ KİTAP ÇALIŞMALARI

BAĞLANTILAR


.........................................................

.........................................................
PSİKOLOJİK DESTEK BİRİMİ
KOORDİNATÖR
Doç.Dr. Veysel KAPLAN

Üye: Dr. Öğretim Üyesi Rabia KAYA
.........................................................